Județul Ilfov – Consiliul Județean

         11.05.2022

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

Școala de bani – curs de educație financiară pentru elevii ilfoveni

 

Astăzi s-a desfășurat, la Liceul Tehnologic Pamfil Șeicaru din localitatea Ciorogârla, primul curs din programul-pilot de educație financiară, inițiat de către Consiliul Județean Ilfov în parteneriat cu Banca Comericială Română (BCR). Cursul a fost organizat pe parcursul a două ore și s-a adresat elevilor din învățământul dual, specializarea ,,mecanici auto”, din cadrul unității de învățământ.

Programul ,,Școala de bani” este cel mai amplu proiect de educație financiară din România, dezvoltat de BCR sub forma unei platforme educaționale care include resurse practice și instrumente pentru a ajuta elevii să-și genstioneze eficient bugetul. În cadrul programului de educație financiară, elevii ilfoveni beneficiază de lecții interactive, sfaturi și cursuri practice, în vederea asimilării noțiunilor financiare elementare .

Prin acest proiect, Consiliul Județean Ilfov urmărește creșterea nivelului de educație financiară în rândul elevilor, educație care reprezintă fundamentul unor alegeri fianciare mai bune și, implicit, a îmbunătățirii calității vieții acestora.

Consiliul Județean Ilfov își propune extinderea programului de educație financiară la nivel județean, în toate liceele cu profil tehnologic,  cât și în cele cu profil teoretic.

România se plasează pe ultimul loc în Uniunea Europeană în ceea ce privește nivelul de educație financiară, iar obiectivul programului inițiat de către Consiliul Județean Ilfov este de a oferi oportunități de dezvoltare prin implementarea unor proiecte de alfabetizare financiară la nivel județean.

 

Sari la conținut