Județul Ilfov – Consiliul Județean
29.09.2022

 

COMUNICAT DE PRESĂ

Studiul dansului popular în județul Ilfov

 

Consiliul Județean Ilfov prin Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Ilfov, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Ilfov și Asociația Culturală „Dorulețul” din Tulcea, organizează în perioada  3 iunie – 30 noiembrie, la Liceul Tehnologic „Doamna Chiajna” din localitatea Roșu, proiectul „Studiul dansului popular în județul Ilfov”.

Sub îndrumarea coregrafului și profesorului coordonator Marin Barbu, cadre didactice din județul Ilfov – educatori, învățătoti și profesori – vor participa la 120 de ore de cursuri de formare în studiul dansului popular din zona Ilfov.

Misiunea acestui proiect este de a duce mai departe, către generațiile tinere, dansul tradițional specific zonei Ilfov instruind elevii prin cursuri de dans.

După finalizarea cursurilor, cadrele didactice vor înființa, în fiecare localitate, formații de dans, pe care le vor instrui în baza aptitudinilor dobândite în timpul cursului.

În perioada 30 septembrie – 2 octombrie, cursanții proiectului „Studiul dansului popular în județul Ilfov” vor fi prezenți la Tulcea  pentru un schimb de experiență cu Ansamblul Artistic Profesionist Baladele Deltei din Tulcea.

Sari la conținut