Județul Ilfov – Consiliul Județean

30.07.2020

 

COMUNICAT DE PRESĂ

1,5 milioane de lei pentru Spitalul Județean Ilfov, devenit spital suport COVID

 

1,5 milioane de lei au fost alocați azi pentru Spitalul Județean Ilfov, în ședința Consiliului Județean. Banii sunt necesari pentru limitarea răspândirii pandemiei de COVID 19: achiziția de dezinfectanți, materiale sanitare, echipamente de protecție, suplimentarea numărului de injectomate, nebulizatoare – aparate dezinfecție aer microfloră și aparate de dezinfecție suprafețe cu presiune de abur pentru zone de risc, instalații și prize oxigen.

Din 25 iulie Spitalul Județean Ilfov a devenit spital suport COVID. În total, vor putea fi tratați 90 de pacienți infectați cu noul coronavirus- 75 cu forme ușoare și medii și 15 pe secția de terapie intensivă. În acest moment, în spital sunt internați 32 de pacienți infectați cu forme ușoare de COVID 19 și alți 14 la ATI. Cifrele sunt în continuă dinamică.

Consiliul Județean Ilfov a alocat până acum aproape 8 milioane de lei pentru diminuarea efectelor pandemiei de COVID, dintr-un fond de rezervă de peste 14 milioane de lei. CJ a cumpărat pentru instituțiile din subordine, pentru medici de familie, medici stomatologi și polițiști mai bine de un milion de măști, mănuși, viziere, combinezoane și dezinfectanți. Valoarea lor este de peste trei milioane de lei.

Consiliul Județean Ilfov va depune la la Ministerul Fondurilor Europene  proiecte de finanțare pentru spitalele din subordine (Spitalul de Psihiatrie ”Eftimie Diamandescu”, din Bălăceanca, Spitalul de Ginecologie și Obstetrică Buftea, Spitalul Județean de Urgență ), pentru prevenirea efectelor pandemiei de COVID-19.

Fotografii cu Spitalul Județean Ilfov găsiți accesând link-ul: https://www.facebook.com/180188392106371/posts/2195113030613887/

Sari la conținut