Județul Ilfov – Consiliul Județean
03.05.2023

COMUNICAT DE PRESĂ

Tratamente avio în județul Ilfov, în cadrul proiectului „Ilfov fără țânțari”

An de an, prin fondurile alocate de Consiliul Județean Ilfov, Serviciul Județean de Dezinsecție și Ecologizare Mediu Ilfov sprijină consiliile locale, acționând atât terestru, cât și avio, pe raza întregului județ, împotriva insectelor de disconfort, cu scopul de a asigura condiții de mediu care să contribuie la creșterea calității vieții, a sănătății și a igienei publice, prin reducerea sau eliminarea vectorilor generatori sau transmițători de maladii.

Pentru limitarea acțiunii nocive a țânțarilor asupra stării de sănătate a populației umane şi animale, primele acțiuni avio din cadrul campaniei „Ilfov fără țânțari” 2023 se vor desfășura în perioada 9 mai – 17 mai 2023, dimineața, după ora 06:30, pentru combaterea larvelor insectelor de disconfort, pe marginea cursurilor de ape și alte focare semnalate de primăriile din județ.

Produsul folosit este VECTOBAC WG, insecticid biologic din categoria biocide tip 18, pe bază de Bacillus Thuringiensis, iar doza de aplicare este de 0,6 kg/ha. Produsul nu este toxic pentru albine.

Conform protocolului ,,Ilfov fără țânțari”, Consiliul Județean Ilfov alocă fondurile necesare, Serviciul Județean de Dezinsecție și Ecologizare Mediu Ilfov realizează acțiunile de dezinsecție, iar unitățile administrativ-teritoriale din județ desemnează câte un delegat responsabil pentru asigurarea desfășurării în bune condiții a acestora, cu informarea cetățenilor la nivel local.

Sari la conținut