Județul Ilfov – Consiliul Județean

06.04.2020

 

COMUNICAT DE PRESĂ

Viziere de la SmartLab pentru Spitalul Județean Ilfov

 

SmartLab Măgurele – primul laborator inteligent pentru elevii din Ilfov- are activitate intensă, zece ore pe zi, chiar dacă elevii stau acasă în această perioadă. Imprimantele 3D – folosite în scop didactic, în mod normal- produc acum materiale de protecție vitale: viziere pentru cei aflați în linia întâi a luptei cu pandemia de coronavirus și pentru cei care lucrează cu publicul.

Remus Trandafir, directorul Direcției Programe de Dezvoltare din cadrul CJ Ilfov: ”În cadrul SmartLab se produc aproximativ 10 dispozitive pe zi. Nu este o cantitate foarte mare, dar, având în vedere ca sunt niste imprimante utilizate în mod normal în procesul educațional, nu are rol industrial. Am hotărât ca aceste resurse să le punem la dipoziția celor care au nevoie de ele în lupta cu pandemia de COVID 19. De aceea estimăm o producție de aproximativ 50 de dispozitive pe săptămână.”

Din cele 50 de viziere, 10 au ajuns la angajații Consiliului Județean Ilfov care interacționează cu publicul, iar restul de 40 la Spitalul Județean Ilfov.

Lucian Stanciu, medic ortoped Spitalul Județean de Urgență Ilfov: „Viziera este un material de protecție esențial în condițiile epidemiologice actuale. Ea este ultima care se pune, când ne echipăm pentru a consulta.”

La cerere, în funcție de capacitatea de producție, vizierele pot ajunge și către alte instituții care au nevoie de ele.

Remus Trandafir se va afla azi la sediul SmartLab din Măgurele, în incinta Institutului de Fizică Atomică (IFA), între orele 10.30-12.00, pentru explicații și prezentarea vizierelor.

“SmartLab Măgurele” este un proiect derulat de Asociaţia Măgurele Science Park, cu sprijinul Asociaţiei INACO – Iniţiativa pentru Competitivitate.

Laboratorul a fost gândit pentru ca elevii să își dezvolte aptitudinile high tech și este dotat cu ochelari VR, imprimante şi scannere 3D, desktopuri şi laptopuri, tablă inteligentă și doi roboți educaționali multifuncționali. Valoarea investiției Consiliul Județean Ilfov a fost de aproape 100.000 de euro.

Imagini cu vizierele produse in SmartLab si cu medicii care le-au primit găsiti accesând link-ul:

https://www.facebook.com/180188392106371/posts/1943426225782570/

Sari la conținut