Județul Ilfov – Consiliul Județean

08.05.2020

 

COMUNICAT DE PRESĂ

Ziua Mondială a Crucii Roșii

 

Crucea Roșie împlinește azi 157 de ani. 157 de ani în care numele organizației internaționale a devenit sinomim cu asistența umanitară și compasiunea.

Filiala Ilfov sărbătorește prin muncă: face ceea ce știe cel mai bine: îi ajută pe cei din jur. Nicu Mihalache s-a înscris ca voluntar la Crucea Roșie în 1990. Din 2004 conduce filiala Ilfov. Dimineață, împreună cu mai multi voluntari, a dus mănuși de protecție Spitalului de Psihiatrie „Eftimie Diamandescu”, din Bălăceanca. Tot acolo a fost și ieri, cu dezinfectant, produse de curățenie și… ciocolată, pentru ca personalul medical să reziste mai bine stresului la care este supus în această perioadă.

De la începutul pandemiei de coronavirus, Crucea Roșie Filiala Ilfov a fost permanent în acțiune. Au făcut campanii de informare, împreună cu 25 de voluntari, au distribuit spitalelor din județ și centrelor sociale materiale sanitare de protecție și electrocanice.

Filiala de Cruce Rosie Ilfov (https://www.crucearosieilfov.ro) a avut în această perioadă și o campanie de colectare de alimente distribuite apoi către persoanele vulnerabile care au avut nevoie de ajutor.

În România, Crucea Roșie a fost înființată acum 144 de ani, în 1876 și își desfășoară activitatea sub patronajul Casei Regale, președinte fiind Majestatea Sa, Margareta, Custodele Coroanei Române.

La mulți ani, Crucea Roșie!

Imagini găsiți accesând link-ul:

https://www.facebook.com/180188392106371/posts/2002849629840229/

Sari la conținut