11 mai 2023 – acțiune de larvicidare în cadrul campaniei ,,Ilfov fără țânțari”

Pentru limitarea acțiunii nocive a țânțarilor asupra stării de sănătate a populației umane şi animale, Consiliul Județean Ilfov, prin Serviciul Județean de Dezinsecție și Ecologizare Mediu Ilfov, efectuează în perioada 09 – 17 mai 2023 tratamente avio pentru combaterea larvelor insectelor de disconfort, în funcție de condițiile meteo, dimineața, după ora 06:30.

Localitățile în care se desfășoară activități de larvicidare în data de 11 mai 2023 sunt următoarele:

► Otopeni, Chitila, Mogoșoaia, Buftea, Copăceni, 1 Decembrie, Jilava, Dărăști-Ilfov, Măgurele, Chiajna, Dragomirești-Vale, Ciorogârla, Domnești, Clinceni, Bragadiru, Cornetu.

Produsul folosit este VECTOBAC WG, insecticid biologic din categoria biocide tip 18, pe bază de Bacillus Thuringiensis, iar doza de aplicare este de 0,6 kg/ha. Produsul nu este toxic pentru albine.

Conform protocolului ,,Ilfov fără țânțari”, Consiliul Județean Ilfov alocă fondurile necesare, Serviciul Județean de Dezinsecție și Ecologizare Mediu Ilfov realizează acțiunile de dezinsecție, iar unitățile administrativ-teritoriale din județ desemnează câte un delegat responsabil pentru asigurarea desfășurării în bune condiții a acestora, cu informarea cetățenilor la nivel local.

Sari la conținut