Vineri, în jurul orei 17:00, polițiștii din cadrul Biroului Protecția Animalelor IPJ Ilfov au sesizat reprezentanții Protecția Animalelor Consiliul Județean Ilfov că pe o proprietate privată din localitatea Nuci, județul Ilfov, zeci de animale ar fi fost lăsate să moară de foame. În locația respectivă, s-a intrat cu mandat de percheziție și s-au constat următoarele: zeci de cai, zăceau în propriile fecale, căzuți la pământ, fără apă și fără mâncare, alții fiind deja morți; zeci de câini erau închiși în țarcuri improvizate, fără adăpost, fără mâncare, unii aveau apă, alții nu; unul se zbătea între viață și moarte, având spasme, altul mânca coceni.

Poliția a emis ordine de plasare, conform legii protecției animalelor, pentru 4 cai și 32 de câini, conform Legii 205/2004 privind protecția animalelor. Cei 33 de câini au ajuns în Adăpostul Speranța, din localitatea Popești-Leordeni, iar cei patru cai în Adăpostul pentru Cai Steaua Speranței din București.

Eroare materială: din cauza condițiilor anevoioase de intervenție, timp de noapte, temperaturi scăzute, polițiștii au numărat pe hârtie 34 de câini în loc de 33.

Sari la conținut