Începând cu data de 26 ianuarie 2023, românii pot accesa direct de pe telefonul mobil aplicația mobilă Ghișeul.ro, disponibilă în App Store (Apple) și Google Play Store, pentru plata taxelor, impozitelor, serviciilor publice, utilităților sau a amenzilor, cu zero comision la orice plată.

Aplicația mobilă Ghișeul.ro simplifică viața utilizatorilor și îmbunătățește relația acestora cu instituțiile publice, prin transferul interacţiunii dintre cetăţean şi stat în mediul online, economisind astfel importante resurse de timp pentru toţi factorii implicaţi.

Până acum, 1.5 milioane de români au ales să plătească online simplu, rapid și sigur, iar de la 1 ianuarie 2023 au fost înregistrate peste 65.000 de conturi noi, media fiind de 3000 de conturi create în fiecare zi. În prezent, în platformă există 1300 de instituții interconectate, de la nivel central și local, care furnizează aproximativ 400 de servicii publice. În ceea ce privește județul Ilfov, 43 de instituții sunt deja înrolate în platformă, inclusiv Consiliul Județean Ilfov.

Odată cu dezvoltarea aplicației mobile Ghiseul.ro prin utilizarea tehnologiilor inovative, a fost parcurs încă un pas în direcția digitalizării României. Aplicația mobilă Ghișeul.ro integrează cele mai noi standarde de conformitate, tehnologii și opțiuni – de la înregistrare și autentificare, la posibilitatea de înrolare carduri și se adresează tuturor cetățenilor români, persoane fizice sau juridice, reprezentând cea mai sigură, modernă, rapidă și accesibilă soluție pentru achitarea taxelor și a impozitelor către statul român.

Link-urile către aplicații sunt:
IOS: https://apps.apple.com/us/app/ghiseul-ro/id6444286475
Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=ro.ghiseul.mobile

 

Sari la conținut