Ordinul de incepere a lucrărilor pe DJ401A a fost emis,  ceea ce înseamnă că, începând de astăzi, se va lucra intensiv pe acest tronson de drum, atât cât vor permite condițiile meteorologice.

În primă fază, se vor efectua lucrări la canalizarea pluvială în localitatea Vidra, urmând ca în câteva zile să se demareze lucrările și pe raza localităților Crețești și Bragadiu, tot la canalizare pluvială.

DJ401A este drum județean esențial pentru Ilfov din punct de vedere al conectivității teritoriale, fiind o variantă la Centura de Sud a Bucureștiului.  Acest drum județean străbate un număr de șase localități din județul Ilfov: comunele Vidra, Jilava, Domnești, Clinceni și orașele Măgurele și Bragadiru.

Amintim că acest proiect de infrastructură rutieră a întâmpinat o serie de probleme de-a lungul timpului. În urma rezilierii contractului de execuție lucrări în 2019, Consiliul Județean Ilfov a demarat procedura de revizuire a proiectului tehnic și l-a adus la standardele actuale, ținând cont de creșterea valorilor de trafic, de Planul de Mobilitate Urbană Durabilă și de necesitățile locuitorilor din zonă. S-a efectuat o expertiză tehnică a lucrărilor executate, iar în urma acesteia a fost încheiat contractul de prestări servicii pentru realizarea Reviziei Proiectului Tehnic.

Proiectul are o valoare de peste 135 de milioane de lei, fără TVA, lucrările vor dura doi ani de la ordinul de începere și presupune:

– 28 de kilometri de drum județean reabilitat și modernizat;

– peste 260 de mii de metri pătrați de carosabil și piste de biciclete;

– peste 64 de mii de metri pătrați de trotuare;

– 145 de străzi laterale reabilitate, în suprafață de peste 12 mii de metri pătrați;

– 2807 accese proprietăți reabilitate, în suprafață de aproape 40 de mii de metri pătrați;

– aproape 55 de kilometri de rețea de canalizare pluvială;

– 51 de kilometri de borduri 20×25;

– 91 de kilometri de borduri 10×15;

– 1.548 de stâlpi de iluminat public;

– amenajarea a peste 43 de mii de metri pătrați de spații verzi;

– plantarea a aproape 5000 de copaci;

Consiliul Județean Ilfov continuă investițiile în proiectele de infrastructură rutieră, acest sector fiind important pentru confortul și siguranța ilfovenilor, dar și pentru dezvoltarea și modernizarea județului Ilfov

Sari la conținut