Noi am vizitat Casa Frusina din Corbeanca și am întâlnit un loc minunat ce ne-a transpus în timp.
Ce am găsit acolo?
Casa Frusina este o casă din Corbeanca, formată dintr-o tindă, un hol, două camere și o polată. Decorul său reflectă personalitatea și statutul social al proprietarului care a construit-o, Frusina N. Nicolae, între anii 1920 și 1930, angajat la CFR în acea vreme. Tâmplăria casei, inclusiv ușile și ferestrele, sunt deosebite, cu sculpturi meticuloase și cercevele rotunjite, iar streașina este ornamentată cu traforuri elaborate.

Într-o societate în care totul pare să se grăbească și să se schimbe de la o zi la alta, când intri în Casa Frusina faci o călătorie în timp. Este un loc care ne amintește de trecutul bunicilor și străbunicilor noștri. Scârțâitul podelei, mirosul casei vechi și elementele de decor tradiționale românești ne amintesc de identitatea noastră culturală și istorică și de zestrea vernaculară a Munteniei.

Casa Frusina are multiple scopuri culturale și educative. În primul rând, este un muzeu, dar este folosită deseori și ca centru de meșteșuguri tradiționale pentru copii, unde se desfășoară ateliere de cusut, țesut la războiul de țesut și traforaj pentru băieți.

Toate acestea le puteți vedea în fotografii, dar puteți avea și o frumoasă experiență personală dacă mergeți să vizitați Casa Frusina din parcul Corbeanca.

 

Sari la conținut