Continuă a doua acțiune de dezinsecție terestră în cadrul campaniei ,,Ilfov fără țânțari”

Pentru limitarea acțiunii nocive a țânțarilor asupra stării de sănătate a populației umane şi animale, Consiliul Județean Ilfov, prin Serviciul Județean de Dezinsecție și Ecologizare Mediu Ilfov, efectuează a doua acțiune de tratament terestru pentru combaterea insectelor de disconfort (țânțari adulți) pe întreg arealul județului Ilfov, seara, începând cu ora 22:00, în interiorul localităților, pe aliniamentele drumurilor județene și pe spațiile verzi de utilitate publică.

Localitățile programate pentru începerea activităților în data de 17 mai 2023 sunt următoarele:

► Măgurele, Bragadiru, Clinceni, Cornetu, Ciorogârla, Domnești, Chitila, Dragomirești-Vale, Chiajna, Buftea, Mogoșoaia, Dărăști-Ilfov, Copăceni, Jilava.

Produsul folosit este STING, insecticid care acționează prin contact și ingestie, iar doza de aplicare este de 30 ml/ha. Produsul este toxic pentru albine, pești și organisme acvatice.

Conform protocolului ,,Ilfov fără țânțari”, Consiliul Județean Ilfov alocă fondurile necesare, Serviciul Județean de Dezinsecție și Ecologizare Mediu Ilfov realizează acțiunile de dezinsecție, iar unitățile administrativ-teritoriale din județ desemnează câte un delegat responsabil pentru asigurarea desfășurării în bune condiții a acestora, cu informarea cetățenilor la nivel local.

Sari la conținut