Județul Ilfov – Consiliul Județean

17.12.2021

Experții Comisiei Europene și Consiliul Județean Ilfov, în ședință de lucru pe subiectul ,,Măgurele Science Park”

 

Astăzi a avut loc, la sediul Consiliului Județean Ilfov, o ședință tehnică de lucru la care au participat reprezentanți ai Consiliului Județean Ilfov, împreună cu experți din delegația DG REGIO a Comisiei Europene. Întâlnirea a avut ca scop abordarea unei serii de aspecte care vizează proiectul Măgurele Science Park (MSP).

În cadrul ședinței s-a discutat despre dezvoltarea ecosistemului din Măgurele, cu accent pe Strategia de specializare inteligentă și transfer tehnologic și a fost prezentat proiectul Măgurele Science Park. De asemenea, au fost punctate viziunea și obiectivele strategice ale Strategiei de specializare inteligentă pentru regiunea București-Ilfov 2021-2027 și s-a discutat despre domeniile și direcțiile de acțiune prevăzute în Strategia RIS3, dar și despre alte proiecte aflate în derulare în județul Ilfov.

Mihaela Toader, Administratorul Public al județului Ilfov: ,,Suntem pregătiți pentru pasul următor în dezvoltarea Parcului Științific și Tehnologic Măgurele Science Park. Resursele umane și materiale, rezultatele activităților de cercetare, dezvoltare și inovare realizate la nivelul Platformei Măgurele sunt mult prea valoroase pentru a nu fi stimulate și valorificate prin toate pârghiile de care dispunem.”

Mădălin Ioniță, director Asociația Măgurele Science Park: ,,Asociatia Magurele Science Park pregătește ecosistemul  Parcului Stiintific și Tehnologic Măgurele Science Park. În paralel cu realizarea proiectului investițional, trebuie creată comunitatea MSP care să beneficieze de facilitățile Parcului Științific, de la spații de birouri până la accesul la cele mai avansate tehnologii disponibile pe platforma Măgurele”

Asociația Măgurele Science Park, finanțată de Consiliul Județean Ilfov, reprezintă motorul dezvoltării celui mai mare Parc Științific si Tehnologic de ultimă generație din România, fiind implicată în derularea activităților specifice necesare realizării proiectului investițional Parc Științific și Tehnologic “Măgurele Science Park”. Principalul obiectiv constă în dezvoltarea comunității în jurul acestui proiect investițional și crearea de legături de colaborare între actorii acestei comunități. Cei trei piloni pe care se bazează dezvoltarea comunității la nivel regional sunt cercetare, mediul de afaceri și educație.

Comisia Europeană a delegat următorii experți pentru a participa la întâlnire: dna Iva Maric, dl Paivi Nikander și dl Spencer Jolly , iar din partea Consiliului Județean Ilfov au participat dna Mihaela Toader – Administrator Public al județului Ilfov, dl Andrei Mihai – Director Executiv Direcția Mediu și Mobilitate, dl Mădălin Ioniță – Director al Asociației Măgurele Science Park, dl Tiberiu Fechete – Șef Serviciu Inovare, Tehonologie, Servicii Sociale .

 

Sari la conținut