Președintele Consiliului Județean Ilfov, Hubert Petru Ștefan Thuma, a participat astăzi la o conferința de presă susținută împreună cu primarul Sectorului 4 al Capitalei, Daniel Băluță. Conferința a avut loc ca urmare a semnării contractului pentru realizarea studiilor de prefazabilitate și fezabilitate, necesare demarării lucrărilor la magistrale M2 Pipera-Berceni.

Contractul are o valoare de 5 milioane de lei și prevede identificarea, într-un interval de 9 luni de zile, a celor mai bune soluții tehnice în vederea prelungirii metroului în județul Ilfov, și include, de asemenea, și suplimentarea garniturilor de tren, pentru ca timpii de așteptare în noile stații să fie cât mai mici posibil.
Președintele Consiliului Județean Ilfov a subliniat importanța și necesitatea majoră pe care extinderea metroului în județul Ilfov o va avea în vederea dezvoltării zonei metropolitane: „Multumesc pentru deschiderea de care a dat dovadă domnul primar Daniel Băluță. Avem împreună șansa de a conecta în mod real Ilfovul cu Bucureștiul, în condițiile în care mii de oameni lucrează în București, dar locuiesc în Ilfov. Acest proiect este acum un exemplu, așa că analizăm multiplicarea acestuia și în alte zone”.

În data de 01.11.2021 Consiliul Județean Ilfov, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, Societatea de Transport cu Metroul București Metrorex SA și Primăria Sectorului 4 au semnat protocolul de cooperare și colaborare privind extinderea Magistralei M2 Pipera-Berceni în baza căruia se vor construi două noi stații de metrou în continuarea stației ”Tudor Arghezi”. Berceni va deveni astfel prima comună din România în care va ajunge metroul.

Sari la conținut