Educația rutieră și învățarea regulilor de circulație în școli este deosebit de importantă pentru siguranța copiilor noștri.
Consiliul Județean Ilfov sprijină proiectul ,,Ora de Educație Rutieră”, o inițiativă care face parte din Programul Național „România în Siguranță”, inițiat de Asociația pentru Educație, Dezvoltare și Implicarea Tineretului (EDIT), în parteneriat cu Poliția Română, Ministerul Educației, Departamentul pentru Situații de Urgență și Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă (DDD).
Începând de săptămâna aceasta, elevii din mai multe școli ilfovene vor beneficia de lecții de educație rutieră în cadrul acestui proiect, parte din Programul Național de Educație pentru Siguranță „România în Siguranță”, printre care:
Școala Gimnazială Nr. 1 Mogoșoaia
Școala Gimnazială Nr. 1 Buftea
Școala Gimnazială Vidra
Școala Gimnazială Nr.2 Crețești
Școala Gimnazială Nr.3 Sintești
Liceul Teoretic Alexandru Rosetti din Vidra.
Școala Gimnazială Nr.1 Brănești
Liceul Teoretic Traian Lalescu Brănești
Școala Gimnazială Nr.1 Jilava
Școala Gimnazială Nr. 2 Jilava
Liceul cu program spotiv Clinceni

La “Ora de educație rutieră”, copiii ilfoveni învață să aibă o conduită preventivă în trafic prin însușirea regulilor de circulație, conștientizează importanța respectării acestor reguli și se familiarizează cu terminologia specifică, adaptată vârstei. Echipe formate dintr-un lector cu formare psihopedagogică și un agent de poliție, vor împărtăși elevilor din școlile noastre, informații despre cum să circule în siguranță.
Cu o durată de 50 de minute, cursurile sunt atractive, folosesc mijloace care captează interesul copiilor și a căror finalitate ne dorim să se concretizeze în scăderea numărului accidentelor produse în trafic și implicit, prin creșterea siguranței pe drumurile publice din Ilfov.

Săptămâna aceasta, aproximativ 1000 de elevi din județul nostru vor beneficia de pregătire sub îndrumarea specialiștilor. Programul își propune să ajungă, cu lecții de educație rutieră și prim-ajutor, la 5.000 de elevi din București și din țară, până la sfârșitul anului, și la peste 500.000 de copii și adolescenți, în următorii trei ani.
Consiliul Județean Ilfov cofinanțează Proiectul ,,Ora de Educație Rutieră”, cel mai mare de acest gen din România, și susține abordarea problematicii educației rutiere în școală. Considerăm necesară facilitarea accesului copiilor la informații privind siguranța circulației, într-o manieră prietenoasă și adaptată vârstei lor.

Sari la conținut