Judeţul Ilfov a investit permanent în domeniul educației. A finanțat numeroase proiecte care au vizat unitățile de învățământ din cadrul județului. Astfel au fost reabilitate și modernizate grădinițele, școlile, liceele și sălile de sport. 

copii

Județul Ilfov – Consiliul Județean rămâne consecvent politicii publice privind investițiile în grădinițele cu program prelungit. Prin acest program, cei mai mulţi dintre părinţi vor avea un stres în minus lăsând copii la o grădiniță cu program prelungit cât timp ei sunt la serviciu.

În județul Ilfov există 196 de unități de învățământ, dintre care 91 de grădinițe, 82 de școli gimnaziale, 18 licee și un centru școlar pentru educație incluzivă. Pentru activitățile extrașcolare copiii pot merge la Palatul Copiilor și Elevilor Ilfov. 

 

Rețeaua unităților de învățământ

 

Învățământ dual 

Anul școlar 2019-2020 a adus în județul Ilfov începerea cursurilor de învățământ dual. Primele două licee cu astfel de clase sunt ,,Cezar Nicolau” din comuna Brănești și ,,Dumitru Dumitrescu” din orașul Buftea. 

  • În cadrul liceului ,,Cezar Nicolau” din comuna Brănești sunt două clase: una cu profil mecanică și una cu profil de construcții
  • În cadrul liceului ,,Dumitru Dumitrescu” din Orașul Buftea, 27 de elevi formează o clasă cu profil mecanic auto 

Învățământul dual este o formă de învățământ dedicată absolvenților de gimnaziu, organizată doar în parteneriat cu operatori economici. Cursurile durează trei ani, timp în care companiile asigură pregătirea practică a elevilor, burse de studii și alte cheltuieli necesare pentru formarea profesională. Elevii fac 20% practică și 80% teorie în primul an de studiu și ajung ca, în ultimul an, să efectueze 75% practică și 25% teorie.

Beneficii pentru elevi:

  • Bursă profesională lunară, în valoare de cel puțin 400 de lei (câte 200 de lei de la stat și de la operatorii economici)
  • Pregătire profesională practică 
  • Posibilitate de angajare la agentul economic care a susținut cursurile de calificare 

Beneficii pentru operatori economici:

  • Forță de muncă în plus, în timpul stagiilor de practică 
  • Angajați bine pregătiți și specializați, în funcție de necesități 

În anul școlar 2020-2021 se dorește extinderea acestui tip de învățământ în toate localitățile din județul Ilfov. 

Comments are closed.

Sari la conținut